Kako ljetovati u Covid – 19 okruženju?

Potreba za odmorom drevna je koliko i civilizacija. Kao vaši domaćini radujemo se ponovno vam ponuditi gostoprimstvo, lokalne adute i predivnu prirodu koja će vas rasteretiti i pružiti vam toliko potreban odmor. No kako ljetovati nakon ili u okruženju COVID-19 virusa i što se zbog toga mijenja?

Koje su novosti u 2021. godini?

Od 1.lipnja 2021. pušten je u promet EU Gateway za EU digitalnu COVID potvrdu, a Hrvatska je jedna od prvih zemalja u Europskoj Uniji koja je u sustav učinkovito povezana za izdavanje kao i provjeru barem jedne EU COVID potvrde. To znači da, ako ste ciijepljeni ili ste ozdravili ili imate negativan PCR test ili brzi antigenski test, možete dobiti digitalnu COVID potvrdu i ući u Hrvatsku. Ovaj certifikat te ispunjavanje obrasca EnerCroatia olakšat će vam putovanje i odmor u Hrvatskoj. Na otoku Krku organizirani su punktovi za testiranje na kojima možete napraviti PCR test ili brzi antigenski test, ako vam je potreban za povratak kući. Uživajte u svom sigurnom ljetovanju na otoku Krku!

Geografski položaj Hrvatsku čini vrlo pristupačnom onima koji dolaze osobnim vozilom eliminirajući pritom potrebu za putovanje vlakovima, avionima ili autobusima. Time povećavate vlastitu mobilnost na otoku i dodajete jedan ekstra plus sigurnosnom aspektu putovanja.

Privatni smještaj kao idealan odabir

Privatni smještaj je sjajan odabir ako želite istovremeno i privatnost i dodatnu sigurnost te izdvojenost od grupa ljudi. Kuće za odmor nude se kao idealno rješenje za bezbrižni odmor, ali s punim komforom dostupnim unutar imanja. Same lokacije objekata taj aspekt intime mogu povećati ovisno o tome gdje se nalaze.

>Kuće za odmor > LINK

Sigurnosni aspekt odmora

Sa druge strane svjesni smo da moramo biti proaktivni po pitanju pojačanih sigurnosnih mjera. Po pitanju čistoće, u nadolazećem vremenu svi objekti biti će dodatno dezinficirani. Mnogi se naši iznajmljivači pritom služe i profesionalnim timovima čistača koji temeljito rade svoj posao, a u novim uvjetima dodatno posvećuju pažnju higijeni i sigurnosti naših gostiju.

Svakom gostu po želji organiziramo na lokaciji i #staysafekit sa maskom, rukavicama i dezinficijensom za ruke u paketu. Nadamo se kako ćete prepoznati naše napore jer vam želimo omogućiti što bezbrižniji ali i što sigurniji odmor.

Gosti također mogu koristiti i uslugu obavljanja kupovine u njihovo ime, te dodatne usluge poput preporuka za izlete, organiziranje istih i sl. Blagoslovljeni smo predivnom i čistom prirodom koja je idealna za aktivan odmor, šetanje te bicikliranje. Biti će nam drago predložiti vam idealne rute kojima ćete moći nesmetano uživati na svježem zraku.

More je dakako poznati adut našeg otoka Krka. Osim očitih koristi poput uživanja u suncu i morskom zraku, izleti brodom mogu se organizirati po želji i za manji broj putnika. Na vama je da odlučite što želite iskusiti na otoku, na nama je da vam to omogućimo!

Najnovije informacije vazane uz dolazak i boravak na odmoru

U vezi svih vaših obaveza kao turista u našoj zemlji i mogućih sigurnosnih pitanja u vezi COVID-19, komunicirat ćemo vas putem medija koji preferirate.

Kao što znamo, situacija i pravila mijenjaju se svakog dana. Mnogi naši gosti imaju puno pitanja u vezi s postupkom ulaska u Hrvatsku i uputama za boravak turista. U ovom trenutku i sve do 30. travnja 2021. postoje stanovita ograničenja prijelaza granice za građane EU-a kao i za ostale putnike. Ponovno otvaranje EU-a sadržava i informacije o različitim postojećim ograničenjima, među ostalim o zahtjevima u pogledu karantene i testiranja za putnike te mobilnih aplikacija za praćenje kontakata i upozoravanje na koronavirus. To bi vam trebalo pomoći da planirate putovanje Europom, a da pritom ostanete sigurni i zdravi. Europska unija ulaže velike napore u prevladavanje ove pandemije, zaštitu građana i njihovih životnih uvjeta. više možete pronaći na stranici Re-open EU

Kako bi se olakšao vaš ulazak u Hrvatsku, Ministarstvo turizma i Ministarstvo unutarnjih poslova pripremili su online obrazac, koji možete ispuniti unaprijed i skratiti čekanje na granici.

EnterCroatia

Na portalu Total Croatia News možete pronaći i mnogo korisnih savjeta i zanimljivih činjenica o putovanju u Hrvatsku u COVID vrijeme.


Mnogi od vas pitaju se kako se ponašati kada stignete na svoje odredište u Hrvatskoj. Sve upute napisane su na Službenoj stranici Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu. Ukratko, trebali biste držati socijalnu distancu, očekivati da će vas tražiti da nosite masku u nekim zatvorenim prostorima i dezinficirate ruke praktički posvuda. Ali ne brinite, svaka trgovina, supermarket, trgovački centar, restoran, benzinska postaja, turistička agencija i drugi javni prostor opskrbljeni su dezinficijensima za ruke. Postoji mogućnost da ćete morati pričekati da uđete na ta mjesta jer postoji ograničenje broja ljudi koji mogu istovremeno biti u zatvorenim prostorima.
Također, prema pravilu o socijalnoj distanci, ograničen je broj mjesta u restoranima i barovima kao i na javnim plažama. Na plaži neće biti puno ljudi, a vi i vaša obitelj morate biti udaljeni najmanje 1,5 m od drugih ljudi.
Ako ste istraživačkog duha, na otoku Krku možete pronaći brojne izolirane plaže koje su udaljene od centara turističkih mjesta. U moru će biti mjesta za sve.

Radujemo se vašem budućem dolasku u nadi da ćete uživati s nama na predivnom otoku Krku!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *