Zašto je dobro bukirati rano?

Zašto rani booking smještaja za ljetovanje?

Ljetna sezona je završila, još ste puni dojmova sa odmora na plaži, a možda je ostao i trag preplanule puti. Pravo je vrijeme da počnete razmišljati o sljedećem ljetovanju. Zadnjih godina odluke o ljetovanju u zadnji čas postale su vrlo popularne u prvom redu zbog odličnih Last minute ponuda i nevjerojatnih popusta. No, nemojte se zavaravati. Ako odlučite rezervirati u zadnji čas, možete izabrati samo ono što se nudi, a ne nužno i ono što vi želite. Isto tako, Last minute rezerviranje funkcionira samo ako možete putovati kad hoćete i niste vezani uz određeni termin godišnjeg odmora.

Koliko ste fleksibilni?

Ako imate obitelj s djecom školske dobi, radite na poslu koji ima čvrsto definirane termine godišnjih odmora ili točno znate što želite od svog ljetovanja, rano rezerviranje omogućit će vam da izaberete najbolje za sebe.

Uživate li u planiranju ljetovanja?

Za ljubitelje ljetovanja kojima putovanje ne počinje u trenutku kad je kovčeg spreman za put, već uživaju u planiranju i vole unaprijed biti upoznati s mnoštvom tajni koje željena destinacija nudi, jedino rano rezerviranje dolazi u obzir. Puno je ovdje posla ali i veselja pri izboru destinacije, neke nove ili jedne od onih u kojima ste već boravili, zatim treba odlučiti i kojem od mnoštva ponuđača dati povjerenje. Treba izabrati i način putovanja do željene destinacije, jer drukčija je priprema ako putujemo vlastitim autom do nekog bližeg mjesta na moru, ili putujemo daleko, pa treba izabrati let, utvrditi kakve su mogućnosti prometne povezanosti destinacije, treba li nam rent a car na odredištu, možemo li koristiti javni prijevoz ili želimo da nam sve bude na dohvat ruke (odnosno noge).

Za vas kojima ljetovanje počinje pogledom na prekrasne slike ljetovališta na društvenim mrežama, rano rezerviranje je najbolja opcija.

Putujete li u velikom društvu?

Vrijeme je adventskih druženja, prepričavaju se doživljaji s prethodnih ljetovanja ali i iznose planovi budućeg. Vaši su prijatelji oduševljeni vašim izborom destinacije za sljedeće ljetovanje i pada odluka: želimo putovati zajedno, više obitelji s djecom, djeca će se međusobno zabavljati, odrasli će se lijepo družiti, u većem društvu je veselije. Možete putovati zajedno. Da biste pronašli smještajni objekt u kojem ima više jedinica slobodnih u istom terminu, najbolje je rezervirati rano, dok je u takvim objektima dovoljno slobodnih termina. Zato je rani booking odličan za vas.

Tražite li jedinstveni smještajni objekt?

Ako niste ljubitelj gužvi na plaži i tražite alternativno rješenje, privatnu plažu u dvorištu, i želite svoj odmor provesti opušteno pored bazena luksuzne ville koja će zadovoljit vaše hedonističke prohtjeve, gdje ćete ujutro osluškivati pjev ptica, ili predvečer uživati na vlastitoj terasi dok su vam djeca na oku i zabavljaju se u bazenu, onda definitivno rezervirajte svoj termin ranije jer je ponuda takvih objekata ograničena.

Lokacija, lokacija, lokacija…

Za one kojima ljetovanje na moru znači isključivo boravak u takvim smještajnim objektima kojima je plaža nadohvat ruke i u kojima  pogled na more znači da između mora i njihovog prozora ili terase nema ničeg, osim možda kojeg bora u čijem hladu se može sakriti od prejakog ljetnog sunca, rano rezerviranje znači da su osigurali uživanje u idealnom odmoru. Smještaj uz more vrlo je tražen i treba svoj termin osigurati na vrijeme.

Tko prvi, njemu…. najbolje!

Ako ste ograničeni s terminom kada su vaša djeca na školskim praznicima ili već imate definirani termin vašeg godišnjeg odmora, vjerojatnost da će to biti u najtraženijoj sezoni od sredine srpnja do sredine kolovoza, je velika. Termini u toj sezoni, iako su na Jadranu najskuplji, najbrže se i zauzmu, stoga ne vrijedi čekati i nadati se Last minute ponudama, jer je velika vjerojatnost da nećete naći zadovoljavajući smještaj u periodu u kojem vi možete putovati.

Praktični savjeti za rani booking

Vjerojatno ste u dilemi vezanoj uz plaćanje ljetovanja. Niste spremni više mjeseci unaprijed platiti cjelokupni iznos ljetovanja. To nije ni potrebno. Prilikom rane rezervacije platit ćete samo akontaciju od 30% ukupnog iznosa dok ostatak plaćate dva tjedna prije termina dolaska ili prema dogovoru s agencijom.

Ako rezervirate rano, preporučujemo da uplatite policu putnog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja čim ranije, kako biste bezbrižno i bez straha od nepredviđenih situacija bili od trenutka rezervacije do trenutka povratka s ljetovanja.

I na kraju, iako u Last minute možete očekivati velike popuste, ni ranoranioci neće biti uskraćeni za dobre ponude. Rezervirate li termin za svoje sljedeće ljetovanje do nove godine, možete ostvariti odlične popuste baš u najtraženijim i najkvalitetnijim objektima.

Stara poslovica kaže: Tko rano rani, dvije sreće grabi. U slučaju ranog rezerviranja ljetovanja, sreće može biti i više.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *