Doletite do Krka

Kako doći automobilom?

Krk je najsjeverniji hrvatski otok, time i vama najbliži ako putujete automobilom na odmor. Osim toga, Krčki most povezuje otok Krk s kopnom, pa je vaše putovanje znatno jednostavnije i lakše. Prelazak mosta se naplaćuje, cijena je 35 HRK (5 EUR) za osobna vozila, ali samo u dolasku. Odlazak s otoka je besplatan!

Samo 20 km od mosta nalazi se i trajektno pristanište Valbiska, preko kojeg dolazite i do ostalih kvarnerskih otoka, Cresa, Lošinja i Raba.

Kako doći avionom?

Jeste li znali da se baš na otoku Krku u blizini Omišlja nalazi Zračna luka Rijeka, centralna zračna luka za cijelu kvarnersku regiju?  To je mala zračna luka, ali povezuje ovaj turistički kraj sa svim većim gradovima Europe. Low cost kompanija Eurowings u 2019. je uvela cjelogodišnju liniju Rijeka – Düsseldorf, a Croatia Airlines liniju Rijeka – München, koje se odvijaju dvaput tjedno, a preko ovih zračnih luka  dalje možete letjeti prema svim većim svjetskim odredištima. Tijekom sezone 2019. vozit će i ostale direktne linije za velike europske gradove Stockholm, Berlin, Frankfurt, Koln, Hamburg, Eindhoven, Stuttgart, London, Marseille, Beograd, Goteborg, Hannover, Košice,  i za udaljenije destinacije kao što su Riga , Tel Aviv i Tallin, a redovito vozi i linija koja Krk povezuje s dva najudaljenija hrvatska grada: Dubrovnik i Osijek. Detaljni red letenja možete pogledati ovdje: Arrivals 2019 Departures 2019

Što kada sletite na Krk?

Zračna luka je od Omišlja udaljena 3,5 km, od Njivica 10 km, od Malinske 15 km, od grada Krka 23 km, stoga postoji više mogućnosti kako doći do željenog odredišta. U zračnoj luci organiziran je doček i prijevoz putnika taxi vozilima, kontakte i cijene taxi prijevoza možete pronaći ovdje.

Iz zračne luke vozi i organizirani shuttle prijevoz za Opatiju, Crikvenicu , Rijeku, Kraljevicu i Omišalj. Raspored vožnji i cijene možete pronaći ovdje. Iz Omišlja vozi redovna autobusna linija za ostala mjesta na otoku Krku.

Ako tijekom svog boravka želite samostalno istraživati otok, predlažemo da već u zračnoj luci iznajmite vozilo, koje na kraju svog boravka vraćate ponovno u zračnoj luci. Spisak rent a car kuća možete naći ovdje. Dobro bi bilo, pogotovo u visokoj sezoni, rezervirati vozilo unaprijed.

Na koji god način odlučili doći do svog odmorišnog odredišta, nadamo se da ste rezervirali i svoj smještaj. Ako ste se odlučili za boravak u privatnom smještaju na otoku Krku, predlažemo da pogledate našu ponudu i rezervirate smještaj ovdje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *