Otok Krk na dva kotača

Tko jednom posjeti otok Krk, sigurno će se ponovno vratiti!
Obogaćenje vašeg godišnjeg odmora i iskustva koja ćete steći prilikom otkrivanja novih i nezaboravnih avantura svakako će biti jedan od razloga dolaska upravo na otok Krk.
Krk ima dvije biciklističke staze (Prniba i Malinska – Punat) koje se kreću uz glavnu cestu. Ovo je izvrsno upravo iz razloga što veći dio otoka obilazite bez straha od automobila. Malinska ima rekonstruiranu prometnicu od Krka prema Malinskoj i odvojena je zelenim pojasom.
Naravno ako želite više uživati u predivnoj prirodi otok vam nudi gotovo 300 km uređenih pješačkih staza koje se mogu koristiti za bicikliranje.
Te staze su ujedno i najljepša mjesta za obilazak i svakako to iskoristite. Krk je otok iznimno bogate povijesne i glagoljaške tradicije, stoga je neizbježno proći “Stazu glagoljice”gdje turisti slijede slova i tako obilaze okolicu.
Biciklizam, osim rekreacije, u našem slučaju ima i ulogu “produženja sezone”, stoga se na otoku Krku održava niz različitih manifestacija kao što je „Proljeće na kotačima“, te „Volim jesen – Bodul bike“. Razinu, tempo i rute bicikliranje odredite sami ovisno o vašoj radoznalosti i kondiciji.
Predivne vizure i netaknuta priroda, boravak na svježem zraku, dobro društvo i samo uživanje, ljubav koja nema cijenu!

Karta biciklističkih staza otoka Krka

Mobilna aplikacija Krk Bike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *