Kako izbjeći gužve na putovanju

Kada krećete na putovanje najvažnije je naoružati se strpljenjem, uostalom, na godišnjem ste odmoru, uživajte, iskoritite slobodno vrijeme bez dodatnog stresa. Ako je ikako moguće planirajte krenuti na putovanje sredinom tjedna jer je vikendom uvijek povećan promet na cestama.
Teško je savjetovati kojom cestom voziti, primjerice, u smjeru mora, no iskustvo govori kako je, zbog gužvi i dnevnih vrućina, najbolje krenuti u ranim jutarnjim satima odnosno tijekom noći.
Nađemo li se u koloni ili prometnom čepu, potrebno je uz sebe imati dovoljno vode, čaja, negaziranih sokova i hrane, a na putovanje uvijek valja kretati odmoran, također prije putovanja potrebno je provjeriti ispravnost vozila.

Savjet

Prije putovanja pravovremeno se informirajte o vremenskim prilikama i stanju na cestama, kao i mogućim alternativnim pravcima, koristite sigurnosni pojas na svim sjedalima u vozilu i pobrinute se za adekvatan smještaj djece u vozilu.
Brzinu UVIJEK prilagodite vremenskim prilikama i stanju na cestama.
Nema ništa ljepše od godišnjeg odmora, a upravo putovanje je ono koje vas dovodi do tog cilja, učinite ga stoga što ugodnijim, sigurnijim i zabavnijim!
Sretan put!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *