Proljeće na otoku Krku – 2.dio – gastronomija i zabava

Osim sporta i rekreacije proljeće na Krku nudi i zabavne aktivnosti te gastronomske užitke.

Krk Food Fest – Okusi proljeća

Tako tijekom travnja i svibnja možete kušati lokalne specijalitete na Krk Food Festu koji se odvija u većini ugostiteljskih objekata na otoku Krku. Lista restorana i konoba koje sudjeluju u ovom projektu nalazi se ovdje: Krk Food Fest Restorani

Na ovoj manifestaciji možete uživati u jelima koja objedinjuju krčku autohtonu tjesteninu “šurlice” i proljetnu deliciju divlje šparoge, kao i u specijalitetima od krčke janjetine i ovčjeg sira. Neizostavna su i jela od riba, škampi i plodova mora. Sve to začinjeno samoniklim mirisnim biljem, kao što je smilje i kadulja, te oplemenjeno maslinovim uljem domaćih proizvođača. Ne propustite kušati zlatno vino otoka Krka – žlahtinu. Svaki od restorana i konoba nudi specijalitete prožete lokalnom tradicijom i pripremljene s puno mašte i truda njihovih kuhara.

Tjedan rocka i sira

Od 30.05-02.06.2019. u Malinskoj se odvija Tjedan sira i rocka, koji uključuje Dane sira s gastronomskom ponudom jela od sira, zatim Sensu – tradicionalni pastirski običaj utrke za sirom , koja se u Malinskoj održava na dan Uzašašća (30.05.2019), te zanimljiv glazbeni event Rock-am-Meer.

Crna ovca

Treći vikend u svibnju, ili točnije 17.05-19.05.2018. u Baški se odvija popularna “Crna ovca“, festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta , kako napominju organizatori, koji  najavljuju najveća glazbena imena, kao što su Goran Bare & Majke, Let3 & El Combo, Pips, Chips & Videoclips, Whiteheads i drugi.

Ako se odlučite za bilo koji od ovih zanimljivih proljetnih događanja, smještaj tijekom boravka na otoku Krku možete rezervirati u našoj agenciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *