Proljeće na otoku Krku

Osvanulo je proljeće i priroda se budi. Sunčani dani mame nas da provedemo vrijeme na otvorenom. Možda ne možete dobiti sedmodnevni godišnji odmor i doći do Krka, ali i slobodan vikend u travnju i svibnju može biti dovoljan za ubrzano punjenje baterija i uživanje u svim aktivnostima na otvorenom koje otok Krk nudi za svoje goste.

Nadolazeće  outdoor aktivnosti  2019

U nizu organiziranih aktivnosti na otvorenom za proljeće 2019,  predlažemo sljedeće:

Krk Bike Story 2019

Gastro-biciklistička avantura Krk Bike Story događat će se u dva proljetna vikenda, jedan u travnju, a drugi u svibnju 2019.

Tijekom vikenda od 12. travnja do 14. travnja 2019, biciklisti će moči istražiti sjeverni dio otoka Krka na biciklističkoj ruti Njivice – Čižići – Malinska, s ukupnom dužinom rute od 75 km. Biciklisti će na svom putu moći  kušati i dio gastronomske ponude ovog dijela otoka, s organiziranim Bike pjatom.

Drugi biciklistički vikend odvijat će se od 17. svibnja do 19. svibnja 2019. i uključit će južni dio otoka Krka, od Baške preko Punta do grada Krka, s više od 88 biciklističkih kilometara u 3 dana. Bike pjat će organizirati popularna manifestacija Crna ovca, lokalni restorani kao i lokalni proizvođači vina, maslinovog ulja i krčkog sira.

Više o ovom biciklističkom događaju možete saznati ovdje

Upoznajmo Dubašnicu

Svake subote u 10.00 sati, počevši od 20. travnja 2019. pa sve do 25. svibnja 2019, možete se pridružiti vođenoj edukativnoj šetnji po šetnicam i treking stazama općine Malinska-Dubašnica. Svi ljubitelji nordijskog hodanja i pješačenja uživat će u tematskim šetnjama, te otkriti puno kulturnih i prirodnih znamenitosti Malinske.

Nordijsko hodanje je odlična rekreativna aktivnost pogodna za sve uzraste. Za razliku od običnog hodanja, ovdje se aktiviraju i mišići gornjeg dijela trupa, budući da nordijsko hodanje podrazumijeva korištenje specifičnih štapova za nordijsko hodanje koji pomažu u ovoj aktivnosti. Osnovni principi nordijskog hodanja su tehnika hodanja, način držanja tijela i korištenje štapova. Kada svladate osnove, nordijsko hodanje postaje zabavna aktivnost na otvorenom.

Malinska Weekend Discovery Run

Ovo događanje na otvorenom organiziraju Turistička zajednica Općine Malinska-Dubašnica i Kvarner trails za vikend od 30. do 31. ožujka 2019.

Uske stazice tik do mora, uvalice i skrivene plaže, bezbroj makadamskih cesta, bogata vegetacija i mediteranska klima, stoljetni hrastovi i masline u kombinaciji s nezahtjevnim usponima i duljinama puta, savršeni su spoj za jedan odličan trail vikend.

Više o Malinska Weekend Discovery Run možete naći ovdje

Crna ovca treking & trail kamp 2019

Ovaj se edukativni i rekreacijski kamp organizira u Baški od 17. do 19. svibnja 2019. pod pokroviteljstvom TZ Baška, a us klopu manifestacije Crna ovca, te u suradnji s Outdoor.hr i Treking ligom. Polaznici kampa sudjelovat će u trodnevnom programu treking obuke u 3 faze, koja će se odvijati na jedinstvenim lokacijama otoka Krka, u Baški i njenoj okolici. Za sve polaznike kamp je besplatan, pod uvjetom da se online prijave do 15. svibnja 2019.

Više o ovom događanju možete saznati ovdje

Dođite na Krk kako biste uživali u suncu i moru i osjećali se izvrsno nakon rekreacije na otvorenom, a smještaj tijekom boravka možete rezervirati kod nas.

Prošle aktivnosti na otvorenom – Proljeće 2018.
Krk in MOtion

Tijekom vikenda 14.04-15.04.2018. u Malinskoj i Njivicama i Omišlju organiziran je Krk in Motion za sve bicikliste, trkače, šetače i planinare, bez obzira jesu li rekreativci ili aktivni sportaši. Ovo događanje uključuje nekoliko disciplina: orijentacijsku biciklističku utrku, vođenu pješačku turu, orijentacijsku trekking turu te vođenu rekreativnu biciklijadu. Na vama je da se odlučite kojoj ćete se aktivnosti pridružiti. Više o ovoj manifestaciji možete pročitati ovdje

Adria Spring Trail

21.04.2018. iz Njivica kreće utrka Adria Spring Trail, koja je podijeljena u tri kategorije Challenger:26 km / 600D+, Active:15 km / 450MD+, Light: 6.5 km / 250MD+ , a za prijavu i dodatne informacije pogledajte ovdje

Od dobale do obale, bodulskim putevima antike

Već 22.04. možete sudjelovati u pohodu koji organizira planianrsko društvo Obzova, a kreće se iz uvale Voz u dvije grupe raspoređene po zahtjevnosti rute, do uvale Sepen na drugoj strani otoka Krka. Pohod završava ručkom, a detaljnije informacije možete pogledati ovdje.

Slijede biciklistička događanja:

01.05.2018. Prvomajska biciklijada “Đir po Puntu

13.05.2018. u Čižićima starta biciklijada Dobrinjski đir, sa sportskom i obiteljskom rutom, a organizator utrke osigurava okrijepu i ručak za sve sudionike. Više informacija možete naći ovdje

27.05.2018. u 11.00 sati u Malinskoj starta tradicionalna biciklijada Đir po Dubašnici, prilagođena svim uzrastima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *