Otok Krk - Info za turiste

Otok Krk - Ideje za odmor

Po mnogočemu Krk je jedinstven otok koji plijeni pozornost svojom iznimno bogatom poviješću, kulturom i prirodnim ljepotama. Predstavlja skladnu cjelinu sa svim posebnostima koje ga izdvajaju iz prostora u kojem se nalazi i zbog čega ga kadkad nazivaju "kontinentom"...

Krk je smješten u Kvarnerskom zaljevu u neposrednoj blizini grada i luke Rijeka. Iako se nalazi prilično sjeverno, mediteranska klima daje mu topla ljeta i blage zime, što je i jedan od važnih turističkih aduta.

Većina hrvatskih otoka slabo je povezana s kopnom (zbog malobrojnih brodskih linija), što nije slučaj s ovim otokom. Na Krk je moguće doći s raznih strana: s mora (brodom ili plivajući) - što nije teško zaključiti jer je obično oko svih otoka more (katkad rijeka, jezero), s kopna - jer je izgradnjom mosta praktično i postao dio kopna (uz adekvatnu naknadu za prijelaz mosta), te iz zraka jer je Riječka zračna luka smještena upravo na Krku u blizini Omišlja. Krk je povezan čarter letovima s nekim europskim gradovima, no zračnu luku koriste i manji zrakoplovi za panoramske letove iznad otoka. (...)

Izvor: Otok Krk (u riječi i slici)