Zaštita podataka

UVOD

SOL-TOURS priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem vlastite internet stranice www.sol-tours.hr prikupi. 

Sol-tours d.o.o. prikuplja, obrađuje i čuva Vaše osobne podatke sukladno EU Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim propisima. Podaci neće bit proslijeđeni trećim osobama ili iznijeti u treće zemlje, osim u slučaju potrebe za realizacijom ugovorenih usluga (npr. smještaj, aviokompanija, prijevoznik, osiguranje).

Smatrat ćemo da daljnje korištenje  www.sol-tours.hr  predstavlja Vaše prihvaćanje svih u nastavku opisanih uvjeta.

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali SOL-TOURS - u, bilo registracijom (prilikom registracije koristit će se osobni podaci kao što su: ime i prezime, adresa, e-mail, telefonski kontakt) ili  korištenjem web stranice www.sol-tours.hr 

Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove  s Vašim osobnim podacima SOL-TOURS  će koristit samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.

REZERVACIJA

Pri rezervaciji smještaja, putovanja ili druge usluge SOL-TOURS -a bit će potrebni osobni podaci nositelja rezervacije koji mora biti punoljetan (npr. ime, adresa, kontakt telefon i sl.) i podaci ostalih korisnika usluge (npr. ime, datum rođenja). Samo neophodni podaci za realizaciju usluge bit će dostupni isključivo partnerima u realizaciji turističke usluge

Podaci o plaćanju (npr. broj bankovne kartice, datum isteka) posebno su štićeni i bit će dostupni samo bankama, odnosno kartičarskim kućama radi autorizacije plaćanja. 

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

KOLAČIĆI

Kolačići (engl. cookies) omogućavaju SOL-TOURS -u prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na  www.sol-tours.hr (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično. 

Kolačići su mali skup podataka poslan sa poslužitelja  www.sol-tours.hr na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Kolačići se također koriste za lakšu navigaciju kroz Internet stranice (npr. ne morate svaki put iznova unositi podatke za registraciju). Kolačići se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja www.sol-tours.hr 

SOL-TOURS zadržava pravo korištenja kolačića na  www.sol-tours.hr no svaki korisnik može zabraniti primanje kolačića  uređivanjem/promjenama postavki u svom Internet pregledniku. 

 POVEZNICE

 www.sol-tours.hr sadrži poveznice na druge Internet stranice (npr. Facebook, Instagram, Hoteli, zračne luke, vremenske prognoze). Sukladno tome upozoravamo i molimo korisnike da uzmu u obzir kako SOL-TOURS ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim Internet stranicama. Stoga korisnike potičemo na čitanje Izjave o privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju. 

DIGITALNI MARKETING

Kontakt informacije, kao što su ime i e-mail adresa, su neophodne u slučaju kada želite koristiti usluge primanja promotivnih materijala od strane SOL-TOURS -a. Promotivni materijali  podrazumijevaju informacije o uslugama i posebnim ponudama te novostima (engl. newsletter). 

Usluga se može onemogućiti u bilo kojem trenutku na način da se aktivira poveznica „Odjava“ na kraju e-maila ili  slanjem zahtjeva za brisanjem sa popisa za digitalni marketing na info@sol-tours.hr .

SIGURNOST

SOL-TOURS  poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.

Osobni podaci koji su SOL-TOURS -u ustupljeni prilikom registracije čuvat će se za vrijeme postojanja Internet stranice odnosno za vrijeme trajanja registracije korisnika. Svi podaci koji su SOL-TOURS -u ustupljeni prilikom registracije na Internet stranici, biti će uništeni najkasnije prilikom gašenja iste.

Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane SOL-TOURS-a, odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem zahtjeva na info@sol-tours.hr .

OBAVIJESTI O PROMJENAMA

U slučaju promjena vezanih za pravila o poštivanju privatnosti obavijest će biti objavljena na naslovnoj stranici www.sol-tours.hr ciljem upoznavanja korisnika. 

Sol-tours d.o.o. Malinska

Primorska cesta 1/3, 51512 Njivice, Hrvatska

Tel. +385 51 858 295

E mail: info@sol-tours.hr 

Verzija:2.2023 od 01.02.2023